בס"ד

neljapäev, 22.04.2021, 18:00
UudisedSisend
Block title
tora
 • Riho Esko Maimets

  web camera kotel

  IISRAEL
  ...

  Block title
  Kalender
  «  juuni 2012  »
  SuMoTuWeThFrSa
       12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
  statistika

  Online vaid: 1
  külalist: 1
  liikmed: 0
   
  Uudised » 2012 » juuni » 8 » Eesti suursaadik Iisraelis andis üle volikirja
  05:38
  Eesti suursaadik Iisraelis andis üle volikirja
  8. VI. 12. a. Neljapäeval, 24. mail andis Eesti suursaadik Iisraeli Riigis Malle Talvet–Mustonen president Shimon Peresile üle oma volikirja. Volikirja üleandmise tseremooniale järgnenud vestluses tõi president Shimon Peres esile Eesti ja Iisraeli häid suhteid. President Peres märkis Eesti juhtivat rolli infotehnoloogia vallas rõhutades, et enamik teadmiste- ja innovatsioonipõhiseid koostöövaldkondi ei tunne tänapäeval riigipiire.
   
  Suursaadik Talvet-Mustoneni sõnul oleks tihedam koostöö antud sektoris mõlema riigi huvides ning aitaks tagada, et Eesti ja Iisrael oleksid ka tulevikus infotehnoloogia valdkonnas esirinnas. Suursaadik Talvet-Mustoneni sõnul on lisaks teadusele Eesti-Iisraeli koostöö tihe ka kultuurivaldkonnas, mis mõlemale rahvale on väga tähenduslik ja südamelähedane.
  „Eesti ja Iisraeli kultuuriinimestel on juba sõlmitud viljakaid kontakte nii disaini, kirjanduse kui ka muusika alal," lisas suursaadik.
   
  Malle Talvet-Mustonen sündis 16. detsembril 1955. aastal Pärnus. Ta lõpetas 1974. aastal Tallinna Muusikakeskkooli ning 1980. Tartu Ülikooli romaani-germaani filoloogia eriala. Alates 1991. aastast töötab ta Eesti välisteenistuses.
   
  Talvet-Mustonen on olnud ajutine asjur Eesti saatkonnas Pariisis, Eesti Vabariigi alaline esindaja UNESCO juures ning töötanud nõunikuna Eesti esinduses ÜRO ja teiste rahvusvaheliste organisatsioonide juures Genfis. Enne suursaadikuks nimetamist töötas Talvet-Mustonen büroo direktorina välisministeeriumi poliitikaosakonnas. 2003. aastast kuni 2008. aastani oli Malle Talvet-Mustonen Eesti suursaadik Belgias ja Luksemburgis. Pärast seda töötas ta välisministeeriumi 2. poliitikaosakonna peadirektorina.

  Malle Talvet-Mustonen on Eesti Kirjanike Liidu liige, ta on tõlkinud inglise-, prantsuse- ja itaaliakeelset ilukirjandust.
   
  Foto: http://tinyurl.com/cmgvvgm
  vaatas: 564 | add: Yait | rating: 5.0/1
  Kommentaare: 1
  0
  1 Raul   [Entry]
  Olgu õnnistatud kasvavad head suhted Iisraeli ja Eesti vahel!

  Nimi*:
  Email:
  kood*:
  Copyright MyCorp © 2021
  Free web hostinguCoz