בס"ד

reede, 23.04.2021, 09:13
UudisedSisend
Block title
tora
 • Riho Esko Maimets

  web camera kotel

  IISRAEL
  ...

  Block title
  Kalender
  «  detsember 2012  »
  SuMoTuWeThFrSa
        1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  23242526272829
  3031
  statistika

  Online vaid: 1
  külalist: 1
  liikmed: 0
   
  Uudised » 2012 » detsember » 19 » EV peaminister Andrus Ansip kohtus peaminister Binyamin Netanyahuga (täiendatud)
  09:47
  EV peaminister Andrus Ansip kohtus peaminister Binyamin Netanyahuga (täiendatud)
  19. XII. 12. a. Peaminister Binyamin Netanyahu kohtus eile Eesti Vabariigi peaminister Andrus Ansipiga. Kohtumise alguses ütles peaminister Netanyahu:
   
  "On hea kohata teid siin, Jeruusalemmas, ja tugevdada sõprussidemeid Eesti ja Iisraeli vahel. Külma sõja kõrgpunkt määras need, kes võitlesid vabaduse eest nendest, kes seisid sellele vastu.
   
  Tänases Lähis-Idas määrab eraldusjoon need, kes tahavad rahu ja mõõdukust nedest, kes otsivad pingetõusu ja keskaega. Ja ma arvan, et on selge: Iisrael seisab nendega, kellele on tähtsad progress ja vabadus.
   
  Paraku näeme jõude, kes, juhituina Iraanist, tahavad kontrollida Lähis Ida regiooni. Me näeme nende toetust Süüriale, Hizballale ja Hamasile. Me näeme neid üha enam siin, Palestiina territooriumidel Judeas ja Samaarias.
   
  Ma arvan, et see on aluseks koostööle kõigile, kes soovivad kindlustada progressi ja rahu ja mis lisanduvad meie kahepoolsetele suhetele. Ma tervitan teid siin, Jeruusalemmas."
   
  EV valitsuse kommunikatsioonibüroo:
   
  Eesti ja Iisrael leppisid kokku teaduskoostöös
  Peaminister Andrus Ansip Iisraelis 17.-18.12.2012.
  Jeruusalemm, 18. detsember 2012 – Peaminister Andrus Ansip kohtus ametlikul visiidil Iisraeli peaministri Benjamin Netanyahuga, kellega lepiti kokku kahepoolses teaduskoostöös ning ühe teaduseksperdi vahetamises infotehnoloogia, farmaatsia või meditsiini alal.

  „Nii Eesti kui Iisrael paistavad silma tehnoloogiliste ja keskkonnasõbralike uuenduste ning heal tasemel teadus- ning arenduskeskuste poolest," ütles peaminister Andrus Ansip. „Näeme häid väljavaateid kahe riigi teadus- ja arenduskeskuste koostöös eelkõige ekspertide vahetamise kaudu."
  Peaminister kohtus visiidil Iisraeli presidendi Shimon Peresiga. Andrus Ansip kinnitas kohtumisel, et Eesti juudi kogukond on tugev ning sellel on alati olnud oluline koht Eesti majandus- ja kultuurielus. Samuti oli teemaks viimased sündmused Lähis-Idas ning edasised tegevused, et läbirääkimiste teel jõuda lahendusteni.

  Eile kohtus peaminister Iisraeli välisministri Avigdor Libermaniga, kellega räägiti olukorrast Lähis-Ida piirkonnas ja välispoliitilistest arengutest, mis mõjutavad nii Iisraeli kui ka Euroopat. Egiptuses toimuvast ja olukorrast Süürias, Iraanis ja mujal regioonis räägiti ka rahvusliku julgeoleku nõukogu esimehe Yacov Amidroriga.

   
  Peaminister Andrus Ansip asetas pärja Yad Vashemi memoriaalil holokausti ohvrite mälestamiseks. Lisaks külastas peaminister Yad Vashemi Õiglaste alleed, kuhu on paigutatud mälestustahvel Uku ja Eha Masingu mälestuseks. Pärast teist maailmasõda andis Iisraeli holokaustimuuseum Yad Vashem Uku Masingule ja tema abikaasale aunimetuse „Õiglane maailma rahvaste seas" nende teenete eest juudi kogukonna heaks Saksa okupatsiooni ajal.
  Eesti ja Iisraeli tihedam koostöö sai suurema tõuke, kui 2009. aastal avas Eesti riik Tel Avivis saatkonna ning 2010. aastal toimus Vabariigi Presidendi visiit Israeli.
   

  Pilte kohtumiselt vaata siit: https://valitsus.ee/et/uudised/pildialbum/Peaminister#2499-1
  vaatas: 537 | add: Yait | rating: 5.0/1
  Kommentaare: 0
  Nimi*:
  Email:
  kood*:
  Copyright MyCorp © 2021
  Free web hostinguCoz