בס"ד

reede, 12.08.2022, 04:27
UudisedSisend
Block title
tora
 • Riho Esko Maimets

  web camera kotel

  IISRAEL
  ...

  Block title
  Kalender
  statistika

  Online vaid: 1
  külalist: 1
  liikmed: 0
   
  Uudised » 2012 » november » 9 » Holokausti ohvritelt röövitakse ka täna
  05:24
  Holokausti ohvritelt röövitakse ka täna
  9. XI. 12. a. Ukraina sai saksa okupatsiooni ajal tunda kõiki Katastroofi õudusi. Imekombel ellujäänud geto- ja koonduslaagrite vangid peaksid saama kompensatsiooni ja humanitaarabi. Kuid alati leidub inimesi, kelle jaoks ei ole midagi püha. Humanitaarfondidelt on välja petetud miljoneid dollareid, mis olid määratud endistele vangidele.

  Pretsedendid kohtupraktikast.

  2010. a. ütles New Yorgi Lõunapiirkonna prokurör Pritt Bharara pressikonverentsil, kuhu olid kogunenud USA juhtivad telekompaniid, et "natsismi ohvritele kahju hüvitamise rahast on varastatud miljoneid dollareid."
   
  5500 endist NLi elanikku on saanud raha valeandmete alusel, kus meelevaldselt oli muudetud sünniaega või -kohta. Kuus reparatsiooni eest vastutavat organisatsiooni Claims Conference töötajat kas varjasid pettust või õhutasid inimesi sellele. Teised süüdistatavad töötasid advokaadifirmades.
   
  Samuti tegutsesid variisikud juristide ja eakate klientide vahel. Kõik selles ahelas osalenud võtsid Holokaustiohvritele eraldatud rahast tasu "teenete eest". Kuritegelik süsteem toimis ligi 30 aastat! Ja alles 2009. a. pöördus nimetatud organisatsioon prokuratuuri poole uurimise alustamiseks.

  2010. a. süüdistati New Yorgi 17 venekeelset elanikku 42,5 miljoni dollari varguses Holokausti tegelikelt ohvritelt. Selgus ka 5500 eaka inimese osa selles, kes esitasid teadlikult valeandmeid, et saada Saksamaalt raha. Kõiki kurjategijaid ootab kuni 20 aasta pikkune vangla ja trahv kuni 250 000 dollarit.
   
  Üks neist, Semjon Domnitser, kes oli koguni kahe Claims Conference fondi direktor, allkirjastas võltsitud avaldusi. Ta töötas organisatsioonis 16 aastat.
   
  Polina Berenson töötas selles organisatsioonis 18 aastat. 1994.a. võltsis ta enda dokumente ja omastas nii Katastroofi üleelanutele mõeldud raha. Lisaks püüdis ta takistada juurdlust ja pakkus 1.000 dollarit uurijale, et see ei tunnistaks tema vastu.
   
  Lilija Ukrainskaja töötas Claims Conference`s 1991. aastast ning aitas võltsitud avalduste alusel omastada sõjast eluga pääsenutele mõeldud raha. See nimekiri on pikk.

  Rööviti 42 üle miljoni dollari.

  8. augustil 2011. a. mõistis Manhattani Föderaalkohus 63aastasele Polina Anoshinale aastase vanglakaristuse, kaks aastat sai ta tingimisi. Ta peab tagastama 100 000 dollarit. Anoshina tunnistati süüdi, sest ta võltsis teadlikult enda andmeid ja omastas fondilt 9 000 dollarit, mis olid mõeldud Katastroofi ohvritele. Lisaks aitas ta oma tuttavaid esitada materiaalseid nõudmisi Saksamaa vastu 105 000 dollari väärtuses.

  Anoshina advokaat väitis, et selles protsessis sai nimetatud fondist ebaseaduslikku tulu 19 inimest ja et tema kaitsealune on vaid "väike mutter" suures skeemis. Juurdlusbüroo andmeil rööviti nii 1993. aastast alates üle 42 miljoni dollari.

  USA peaprokuröri abi Christopher Fray märkis, et Anoshina aitas oma kümnetel tuttaval fondi petta. Hüvitist saanute seas oli koguni üks mittejuut.

  Hästi varjatud kuriteod tulevad ilmsiks isegi aastate tagant. Ja süüdlased lähevad kohtu alla. Mida enam saavad selgeks ebaseaduslikult makstud raha lood Ukrainas, seda ilmsemaks saab, et ka Ukraina ei pääse analoogsetest kohtuprotsessidest.


  vaatas: 537 | add: Yait | rating: 0.0/0
  Kommentaare: 0
  Nimi*:
  Email:
  kood*:
  Copyright MyCorp © 2022
  Free web hostinguCoz