בס"ד

laupäev, 13.08.2022, 06:35
UudisedSisend
Block title
tora
 • Riho Esko Maimets

  web camera kotel

  IISRAEL
  ...

  Block title
  Kalender
  statistika

  Online vaid: 1
  külalist: 1
  liikmed: 0
   
  Uudised » 2012 » veebruar » 13 » Iisraeli saatkondade ründed Dehlis ja Tbilisis (täiendatud)
  15:18
  Iisraeli saatkondade ründed Dehlis ja Tbilisis (täiendatud)
  13. II. 12. a. Täna toimus tugev plahvatus Iisraeli saatkonnahoone lähedal New Dehlis (India). Pomm oli paigutatud Iisraeli sõjaväeatashee auto alla. Plahvatuse hektkel atasheed autos ei olnud.  Haavata said 4 auto lähedal olnud iisraellast, sealhulgas sõjaväeatashee abikaasa, kes viidi haiglasse. Tema seisundit hinnati  kergest keskastmeni. Haavata said ka Iisraeli saatkonna autojuht ja 2 kohalikku elanikku.
   
  Tunnistajate sõnul kinnitas lõhkekeha diplomaadi auto külge mootorrattur.
   
  Plahvatusrajoon on ümber piiratud. Politsei ei välista võimalust, et läheduses on teisigi lõhkekehi, mida otsitakse.
   
  Iisraeli saatkonnahoone juures Tbilisis (Gruusia) toimus terroriakti katse.  Teatatakse, et lõhkekeha kinnitati Iisraeli saatkonnas töötava Gruusia kodaniku autole, mis asus saatkonna  parkimisplatsil. Gruusia politsei sapöörid neutraliseerisid lõhkekeha.
   
  Seni pole ükski organisatsioon võtnud enesele vastutust toimunu eest New Dehlis ja Tbilisis.
  Teatatakse, et Hizballah tähistab neil päevadel ühe oma organisatsiooni liidri Imad Mughniyah likvideerimise neljandat aastapäeva.
   
  Peaminister Netanyahu süüdistas Iraani terroriaktides New Dehlis ja Tbilisis. Ta rõhutas, et Iisrael hoidis viimastel kuudel ära mitmeid Iraani ja Hiszballah organiseeritud juutide ja Iisraeli kodanike vastaseid terroriakte. "Iisrael jätkab koostööd maailma riikide julgeolekujõududega, et ära hoida terroriaktid ja jätkab võitlust Iraanist lähtuva rahvusvahelise terroriga."
   
  Iisraeli välisminister Avigdor Liberman ütles seoses toimunuga: "Laskumata üksikasjadesse võin öelda, et me teame täpselt, kes seisab terrori taga ja me ei jäta seda asja niisama."
   
  18.08 Lubati avaldada. New Dehli terroriaktis kannatada saanud Iisraeli diplomaadi abikaasa nimi on Koren Yehoshua.
   
  18.13 India välisminister Krishna helistas oma Iisraeli kolleegile Libermanile ja ütles, et teda shokeeris terroriakt Iisraeli saatkonna lähedal. Ta rõhutas, et India annab Iisraelile kõikvõimalikku abi saatkonna julgeoleku tagamisel ja hindas kõrgelt India - Iisraeli sõbralikke suhteid.
  vaatas: 578 | add: Yait | rating: 0.0/0
  Kommentaare: 0
  Nimi*:
  Email:
  kood*:
  Copyright MyCorp © 2022
  Free web hostinguCoz