בס"ד

kolmapäev, 17.08.2022, 02:46
UudisedSisend
Block title
tora
 • Riho Esko Maimets

  web camera kotel

  IISRAEL
  ...

  Block title
  Kalender
  statistika

  Online vaid: 1
  külalist: 1
  liikmed: 0
   
  Uudised » 2012 » august » 10 » Kui tihti toimuvad suured loodusõnnetused?
  08:51
  Kui tihti toimuvad suured loodusõnnetused?
  10. VIII. 12. a. Maakera on üha ohtlikum elupaik.
   
  Geo-uurijad arvavad, et loodusõnnetusi ette näha on võimalik. Ja kuigi paljud peavad nende ennustusi paljud liialdatuiks, hukkus eelmisel sajandil neli miljonit inimest looduskatastroofide tagajärjel.
   
  Tormid, vulkaanipursked ja maavärinad on teinud meie planeedi ohtlikuks elupaigaks. Tegelikult saame normaalselt elada vaid katastroofidevahelisel ajal. Kui pikad on need perioodid?
   
  Teadlased on kindlaks teinud päikesetormide, vulkaanipursete ja tugevate maavärinate rütmi. Analüüsid näitasid, et need ähvardavad meid palju sagedamini, kui seni on arvatud. USA Geoloogiateenistus arvutas välja suurte katastroofide sageduse. Selgus, et nendevahelised intervallid üha vähenevad.
   
  Ekstreemsed maavärinad tugevusega 9 magnituudi Richteri skaala järgi toimuvad iga 25 aasta järel ja mitte harvem, nagu varem arvati. Kontinentaalseid mõõtmeid muutvad maavärinad võivad Tšiilis, Indoneesias või Jaapanis pühkida maa pealt Saksamaa-suuruseid maa-alasid ja tekitada tsunaamisid ookeanil. Kui see peaks toimuma kõrgelt arenenud riikides, siis tagajärjeks võib olla ülemaailmne majanduskriis.
   
  6pallised vulkaanipursked toimuvad umbes iga 40 aasta järel - kaks korda sagedamini kui ametlikes kataloogides pakutud. Need jahutavad planeedi kliimat. Purskelähedased linnad hävivad, piirkonna elanikel puuduvad praktiliselt võimalused ellujäämiseks. Kaldaid ohustavad tsunaamid.
   
  Umbes iga 80. aasta planeedil kannatab ekstremaalse päikesetormi käes. Selline torm oli 1859.a. ja see kutsus esile polaarhelenduse Havail, Kuubal ning Lõuna-Itaalias, telegraafiliinid pildusid sädemeid, millest plahvatasid paber ja kartong. Uurimuste kohaselt võib selline torm meie päevil tekitada ainuüksi USAs 2 triljoni dollari suuruse kahju, kommunikatsioon ja elektriühendus katkeksid siis pikaks ajaks.
  vaatas: 585 | add: Yait | rating: 5.0/1
  Kommentaare: 0
  Nimi*:
  Email:
  kood*:
  Copyright MyCorp © 2022
  Free web hostinguCoz