בס"ד

reede, 12.08.2022, 06:24
UudisedSisend
Block title
tora
 • Riho Esko Maimets

  web camera kotel

  IISRAEL
  ...

  Block title
  Kalender
  «  detsember 2011  »
  SuMoTuWeThFrSa
      123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  25262728293031
  statistika

  Online vaid: 1
  külalist: 1
  liikmed: 0
   
  Uudised » 2011 » detsember » 19 » Pretsedenditu juhtum Iisraeli sünnitusabi ajaloos
  03:22
  Pretsedenditu juhtum Iisraeli sünnitusabi ajaloos
  Läinud reede varahommikul Shirani ema Ilanit, kes oli üheksandat kuud rase, tundis kõhus valusid. Tualetis käik ei aidanud, valud tugevnesid. Naine hüüdis tütart.
  Ema ja tütar mõistsid, et haiglasse nad ei jõua, sünnitada tuleb kohe ja sealsamas. Shiran aitas ema mugavamasse asendisse ning nägi, et lapse pea juba paistab. Ta oli ema juures ja aitas seni, kuni laps sündis, ning võttis lapse vastu. Tüdruk mähkis vastsündinu, kes oli veel seotud nabanööri kaudu platsentaga, rätikusse ja kutsus välja kiirabi. Ema ja vastsündinu viidi Rehovoti haiglasse. Seal ei mäletata teist sarnast juhtumit. Arstide sõnul on lapsega kõik korras. Sünnitusosakonna töötajad on hämmastunud kümneaastase tüdruku asjakohasest tegutsemisest.
  "Ma ei tea, kuidas ma seda tegin, aga ma tegin," räägib Shiran ise. "Alguses laps ei teinud häält võibolla terve minuti jooksul, kuid siis hakkas nutma." Tüdruk tunnistab, et ei tea veel, kas ta tahab tulevikus saada ämmaemandaks, kuid "ta mäletab seda juhtumit elu lõpuni".

  Veel teinegi uudis samast valdkonnast on tekitanud ühiskonnas tormilisi vaidlusi. Nimelt tuli Iisraeli Tervishoiuministeeriumist teade, et karmistatakse nõudmisi kodus sünnitamisel. Ministeerium töötab välja uusi eeskirju, mis reguleerivad kodust sünnitamist - teatab Haarets. (16. XII)
  Kodus sünnitamine muutub Iisraelis järjest populaarsemaks, selles valdkonnas töötavad ämmaemandad räägivad, et haiglad muretsevad eeskätt oma saamata jäävate tulude pärast.
  Uued eeskirjad on rangemad 2008. aastast kehtivatest ning nende järgi naine, kes soovib sünnitada kodus, peab esitama ämmaemandale, kes kodus sündiva lapse vastu võtab, tõendi perearstilt, et ta on nii füüsiliselt kui psüühiliselt terve. Arst või ämmaemand peavad veenduma, et kodus, kus toimub sünnitus, tuleks kuum vesi kraanist, oleks elekter, kütteseadmed, telefon ja kodu oleks puhas. Samuti peaks uute reeglite kohaselt maja asuma maksimaalselt poole tunni autosõidu kaugusel haiglast. Samuti nõuavad eeskirjad, et tuba, kus toimub sünnitus, oleks vähemalt 10 ruutmeetrit suur, see lubab ühel ajal tegutseda kolmel inimesel. Kodus ei lubata sünnitada, kui õhutemperatuur on kõrgem kui 37,8 kraadi C. Need nõuded võivad vähendada kodus sünnitamiste arvu.
  Kavandatakse ka muudatusi ämmaemandate töös. Nad peavad läbi tegema spetsiaalsed elustamiskursused ja kordama seda igal aastal, mitte kahe aasta järel nagu senini. On ka kitsendusi lähtuvalt sünnitaja tervisest, et viia miinimumini koduse sünnitamise riske.Tervishoiuministeerium on kategooriliselt selle vastu, et kodus sünnitavad terviseprobleemidega, ülekaalulised või krooniliste haigustega naised.
  Viimastel aastatel on Iisraelis kodusünnituste arv suurenenud kolm korda. Praegu töötab selles valdkonnas 18 ämmaemandat ja kolm arsti. Eelmisel aastal oli 735 kodusünnitust, mis on 0,5 % sünnituste üldarvust. Võrdluseks: Hollandis sünnitab kodus u 30 % naistest, seal on olemas terve tööstusharu, kodusünnituse puhuks on ootevalmis ka kiirabi.
  vaatas: 894 | add: Yait | rating: 0.0/0
  Kommentaare: 0
  Nimi*:
  Email:
  kood*:
  Copyright MyCorp © 2022
  Free web hostinguCoz