בס"ד

reede, 16.04.2021, 02:51
UudisedSisend
Block title
tora
 • Riho Esko Maimets

  web camera kotel

  IISRAEL
  ...

  Block title
  Kalender
  statistika

  Online vaid: 1
  külalist: 1
  liikmed: 0
   
  Uudised » 2012 » september » 25 » Vitamiin C aitab leevendada saastatud õhu negatiivset mõju
  07:44
  Vitamiin C aitab leevendada saastatud õhu negatiivset mõju
  25. IX. 12. a. Hiljuti avastasid Londoni Kuningliku Koledzi teadlased, et C-vitamiinirohke dieet võib aidata vähendada saastatud õhu halba mõju inimese hingamissüsteemile. Teadlaste sõnu on see eriti oluline kroonilisi kopsuhaigusi põdevate inimeste jaoks.

  Uuriti sadade Londoni haiglate astma- jt kopsuhaigeid. Selgus, et vähene C-vitamiini tarbimine võib põhjustada hingamisprobleeme just siis, kui õhusaaste on kõrge.
  "Uuring kinnitab fakti, et ebapuhta õhu mõju organismile võib oleneda antioksüdantide tasemest organismis," kommenteeris uuringu tulemusi ökoloog Michael Brauer. Antioksüdandid nagu C-vitamiin võivad kaitsta organismi kahjulike molekulide eest, mida nimetatakse vabadeks radikaalideks, mis kahjustavad organismi keharakke.
  Vabad radikaalid võivad tekkida, kui raskemetallisoolade või teiste kahjulike ainetega reostatud õhk satub kopsudesse. Paljud nüüdisaja teadlased on veendunud, et see võib oluliselt põhjustada vähki, südame- ja hingamisteede haigusi. Antioksüdandid seovad vabu radikaale ega lase neil kahjustada terveid rakke."
   
  Londoni Kuningliku Kolledži teadlased uurisid enam kui 200 kopsuhaiget vanuses 54-74 aastat ja mõnda 18aastast. Selgus, et madala C-vitamiinitasemega inimestel oli risk haigestuda 1,2 korda suurem, kusjuures täiendav risk oli kauaaegne suitsetamine ja vanus. Teadlaste sõnul võib seda seletada faktiga, et eakatel inimestel nagu ka suitsetajatel on toitainete tase organismis, sealhulgas ka C-vitamiini tase madalam.


  vaatas: 449 | add: Yait | rating: 0.0/0
  Kommentaare: 0
  Nimi*:
  Email:
  kood*:
  Copyright MyCorp © 2021
  Free web hostinguCoz